Росіяни штампують "шушпанцери" / скріншот

Росіяни почали серійно штампувати так звані "шушпанцери" з вкрай суперечливою бойовою ефективністю: встановлювати на МТ-ЛБ зенітні корабельні установки.

"Спочатку була зафіксована одна така одиниця техніки, що стояла на якійсь рембазі. Цілком можливо, що це була якась народна творчість. Але було помічено вже перекидання цієї техніки залізничним ешелоном. Вже як мінімум чотири таких машини були помічені на відео, які викладали самі рашисти, вихваляючись", - зазначив військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков у своїй колонці на "Апостроф".

При цьому експерт назвав дві причини того, що відбувається:

Відео дня
  • у росіян нестача бронетехніки, яку вони намагаються заповнити навіть такими "шушпанцерами";
  • серійні заводи, які можуть виробляти ті ж БМП-2 і БМП-3, не встигають за попитом.

"Треба розуміти, що будь-яка зброя небезпечна. Але ситуація, коли країна, яка роками хвалилася тим, що вона "друга армія в світі", обіцяла цілі армади, сотні тисяч "Армат Т-14", а прийшла до "шушпанцерів" - це вже реальність", - зазначив Катков.

Втрати Росії в Україні - що повідомлялося

Як повідомляв Генштаб ЗСУ, з початку широкомасштабного вторгнення 24 лютого Росія втратила в Україні тільки танків близько або більше 3432 одиниць.

Як розповів військовий експерт Олег Жданов, щоб компенсувати колосальні втрати техніки на полі бою в Україні, росіяни змушені активно знімати зі зберігання 60-річні танки типу Т-62 і Т-72, а також 70-річні БТР-50.