Воїни ЗСУ успішно стримують ворога / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський заявив, що тривала оборона Бахмута дає Силам оборони України можливість краще підготуватись до контрнаступу.

"Росіяни дуже багато приділяють уваги взяттю Бахмута. Останній раз щось подібне у світовій історії було, коли японці захоплювали Порт-Артур. Тоді японці втратили дуже багато своїх військових. Зараз, через 100 з гаком років, росіяни повторюють долю японців", - пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Експерт зазначив, що під Бахмутом Росія втрачає колосальні людські ресурси. На його думку, є шанс, що російський фронт може дуже швидко посипатись.

Відео дня

"Якщо наші Сили оборони зможуть тримати оборону Бахмута ще кілька місяців, то це дуже виснажить російських окупантів. Тому, чим довше ми зможемо перемелювати росіян біля Бахмута, тим більше в нас буде можливостей для контратаки у квітні-травні. На практиці, коли росіяни виснажуються, то їхній фронт просто сиплеться і звільнення наших територій відбувається значно швидше", - підсумував Киричевський.

Ситуація під Бахмутом

У Міноборони Британії заявили, що російська армія зазнає величезних втрат в Україні, не демонструє жодних ознак зміни своєї тактики "м'ясорубки", і намагається підтримувати невпинний наступ, але "просування, якщо воно взагалі відбувається, то на метри, а не на кілометри".

У ЗСУ зазначили, що Росія вже щонайменше вісім разів встановлювала дати захоплення Бахмута, однак місто залишається символом мужності.

Вас також можуть зацікавити новини: