У ворога немає необхідної кількості носіїв для гіперзвукових ракет / фото УНІАН

Після початку повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України, ворог використовував гіперзвукові новітні ракети "Кинжал".

Про це в інтерв'ю УНІАН заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, військовий експерт Сергій Згурець.

Експерт вважає, що Україні потрібні системи протиракетної оборони, здатні протистояти гіперзвуковим ракетам.

Відео дня

"Треба створювати в Україні засоби протиракетної оборони, здатні протистояти гіперзвуковим ракетам. Хоча це і дуже складно (побудова протиракетної оборони набагато складніша, ніж побудова протиповітряної)", - заявив експерт.

Він також зазначив, що гіперзвукова ракета "Кинжал", яка є на озброєнні у РФ, має дальність польоту до 2 тисяч кілометрів.

"Був приклад, коли проти наших сховищ з боєприпасами використовувалася так звана гіперзвукова ракета "Кинжал". Це балістичний "Іскандер", прив'язаний до авіаційного носія Міг-31. Поєднання швидкості літака і ракети якраз і забезпечує цей гіперзвук на перших ділянках - 6 тисяч метрів на секунду. Це забезпечує дальність ракети до 2 тисяч кілометрів. Це був перший приклад використання такої ракети в бойових умовах. Раніше цю систему росіяни не використовували", - зазначив експерт.

Згурець не виключає, що використання ворогом даної ракети носило виключно демонстраційний характер.

"По-перше, намагалися продемонструвати ефект залякування. По-друге, намагалися перевірити можливості цього зразка. По-третє, забезпечити певну рекламу цього зразка озброєння", - сказав військовий експерт.

Однак, за словами експерта, у ворога немає необхідної кількості носіїв для даного зразка ракет.

"До нього поки є тільки десять носіїв - Міг-31, один з яких, здається, вже зазнав аварії. Решта винищувачів поки не пристосовані для цієї ракети. Так що, гадаю, використання цього комплексу буде досить обмеженим", - заявив експерт.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  •  Окупанти обстрілюють мирні міста України. Домовленості про зелені коридори систематично порушуються. Евакуаційні конвої обстрілюються, що ускладнює евакуацію мирного населення та доставку в гарячі точки продуктів і медикаментів. У багатьох населених пунктах гуманітарна катастрофа.

Вас також можуть зацікавити новини:

Прем'єр Канади вважає правильним називати дії Росії в Україні геноцидом

Макрон не вважає "геноцидом" злочину РФ в Україні, а росіян і українців назвав "братами"

Байден вперше назвав дії Росії в Україні геноцидом (відео)