Лапін нагороджує власного сина / Скріншот

Командувач угруповання російських військ "Центр", учасник бойових дій на Кавказі та у Сирії, новоспечений герой Росії Олександр Лапін бере участь у повномасштабному вторгненні РФ в Україну.

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, але цікавий той факт, що російський генерал Лапін нагородив медаллю Жукова власного сина. 

Денис Лапін керував першим гвардійським танковим полком, який проривався до Києва з боку Чернігівщини. Наступ рашистів, якими керував Лапін-молодший, провалився.

"Перший гвардійський танковий полк, яким керує Лапін-молодший, провалив наступ. Частина фактично була розбита, втрачено величезну кількість танків, багато танкістів загинули, кілька десятків як мінімум потрапили у полон. Кілька людей вважаються зниклими безвісти. І ось в цих умовах генерал, командувач ЦВО приїжджає і вішає на груди медаль власному синові, який не тільки не виконав поставлене завдання, але і провалив його, втратив елітний підрозділ", - зазначив журналіст Ілля Барабанов.

У цій війні й сам Лапін вже заробив собі золоту зірку і звання героя, причому під протекцією міністра Шойгу.  Олександру Лапіну російські пропагандисти привласнюють успішне просування військ в районі Лисичанська.  Там росіяни більше місяця поливали місто з артилерії та авіації і не залишили від нього каменя на камені.

Раніше в британському Міноборони повідомили, що з початку червня вище командування Росії відсторонило кількох генералів від ключових оперативних командних посад у війні проти України. Сили на Донбасі очолив генерал Сергій Суровікін. 

Вас також можуть зацікавити новини: