15-кілометрова зона навряд чи допоможе РФ уникнути ударів по Білгороду і військових об'єктах / скріншот

Військовий експерт Олексій Гетьман прокоментував інформацію про те, що російські генерали хочуть створити "буферну зону" на кордоні з Харківською областю.

"Передбачається, що росіяни обстріляли з власних артсистем своє місто, як вони колись робили з власними будинками, щоб почати другу чеченську війну. Саме ця розмова про 15-кілометрову зону - це нібито для того, щоб забезпечити місто від обстрілу наших артилерійських систем. Ніхто туди не стріляв з артилерії, там певні військові об'єкти були атаковані нашими дронами. Це трюк, це їх пропагандистський трюк", - сказав аналітик виданню РБК-Україна.

На думку Гетьмана, реальної потреби у створенні "буферної зони" немає, а всі розмови про неї - не більше, ніж "замилювання очей" місцевому населенню РФ на тлі новин про обстріли російських міст.

Відео дня

"Це може розглядатися ще як мотивувальний фактор для російських військових. Ми ж знаємо, що вони там демотивовані, вони намагаються щось таке придумати, щоб якось їх мотивувати. Намагалися зробити мотивацію типу "діди воювали", а тут ще одна мотивація - треба обов'язково просунутися. Далі підуть розмови про загиблих дітей, про нашу "злочинну владу", яка обстрілює цивільне населення, про те, що треба з останніх сил йти на штурм, щоб відсунути нашу артилерію від Бєлгорода", - пояснив аналітик.

Він вважає, що навіть якщо росіяни і спробують створити цей "буфер", то у них нічого не вийде. Більш того, така 15-кілометрова зона навряд чи допоможе РФ уникнути ударів по Білгороду і військових об'єктах.

"Тому це більше пропагандистські рухи, ніж спроба військовим шляхом захистити міста від наших атакуючих дій", - додав експерт.

Наміри РФ створити "буферну зону" в Харківській області

Влада Російської Федерації мають намір створити в Харківській області "буферну зону". У зв'язку з цим почастішали заклики до проведення великомасштабної наступальної операції з боку Бєлгородської області.

Аналітики Інституту вивчення війни відзначили, що російські військові нездатні провести операцію із захоплення значної території в Харківській області в найближчій перспективі.

Вас також можуть зацікавити новини: