Ілюстрація / REUTERS

На Донбасі з початку поточної доби окупанти 13 разів порушили режим тиші, один український військовий отримав поранення.

Як повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк, від початку поточної доби російсько-окупаційні війська продовжують свідомо порушувати Мінські угоди на лінії бойового зіткнення, загострюючи обстановку мінометними обстрілами.

"За наявною станом на 12.00 інформацією, сьогодні окупанти вже 13 разів вели прицільні обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил, майже щоразу застосовуючи міномети різних калібрів. Так, від опівночі збройні формування РФ вже випустили по позиціях наших мужніх захисників 111 мін 82-го та 53 міни 120-го калібрів", - зазначив Гуцуляк.

Відео дня

Читайте такожРосійські окупанти 24 рази гатили із забороненої Мінськом зброї, поранено трьох бійців

Також він додав, що сьогодні один український захисник отримав поранення внаслідок прицільних ворожих обстрілів, втрати окупантів уточнюються.

Речник Міноборони зазначив, що з початку поточної доби основна ворожа активність продовжує спостерігатися, як і минулої доби, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ».

Зокрема, за його словами, п’ять разів під ворожими мінометними обстрілами з напрямку від Золотого-5 перебували українські воїни біля Хутора Вільний, тричі — в районі Оріхового. Також 120-мілліметровий міномет противник застосовував від окупованого ним населеного пункту Донецький по захисниках Кримського.

Полковник також повідомив, що російсько-окупаційні війська супроводжували мінометні обстріли в районах вказаних населених пунктів вогнем з гранатометів різних систем.

Крім того, бойові дії із застосуванням гранатометів та стрілецького озброєння відбувалися зранку поблизу населеного пункту Південне. Ворог вів вогонь з напрямку від шахти ім. Гагаріна з окупованої Горлівки.

"Захисники України протистояли сьогодні збройним формування РФ й на іншій ділянці нашої оборони. Так, з 05.50 до 07.00 ворог двічі вів вогонь по оборонцях Авдіївки. З напрямку від населеного пункту Каштанове окупанти випустили 10 мін різних калібрів та вели вогонь зі станкових та ручних протитанкових гранатометів й стрілецької зброї", - зазначив Гуцуляк.

При цьому, за його словами, українські військові застосовують у відповідь на ворожі обстріли штатні, не заборонені до застосування зразки озброєння.

Як повідомляв УНІАН, 1 травня окупанти 24 рази порушили режим припинення вогню, троє українських воїнів отримали поранення.