У деяких селах Херсонщини критична гуманітарна ситуація / фото Людмила Денісова

Ситуація на Херсонщині тяжка, люди очікують на звільнення і не приймають "правила" окупантів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута повідомив під час онлайн-брифінгу.

"Ситуація в Херсонській області, як і раніше, залишається тяжкою, тяжкою морально і гуманітарно. Вже пішов четвертий місяць, як окупант не дає жодного офіційного гуманітарного коридору, щоб завести всі необхідні вантажі для Херсонської області", - сказав він.

Відео дня

Лагута додав, що російські загарбники постійно обстрілюють звільнені території, а також території Нововоронцовської, Високопільської, Кочубеївської громад і частину території Великоолександрівської громади.

"Ворог знову намагається вийти на межі області", - додав Лагута.

За його словами, в деяких селах склалася критична гуманітарна ситуація: немає зв'язку, продуктів, медикаментів.

Лагута підкреслив, що жителі Херсонської області очікують на звільнення і не приймають "правила" окупантів.

За його словами, гауляйтер тимчасово окупованої області Володимир Сальдо проводив "збори" директорів шкіл, на яких запропонував пройти "підвищення кваліфікації" в окупованому Криму, але практично всі присутні директори відмовилися.

Крім того, як повідомив Лагута, починаючи з 11 травня, в області спостерігається тяжка ситуація з виїздом людей на підконтрольну Україні територію.

Лагута також повідомив, що окупанти відбирають у підприємців цемент, з деяких доріг знімають плити для "зміцнення позицій".

"Це говорить про те, що намагатимуться утримати захоплені території. Але все це знає наш Генеральний штаб, наші доблесні Збройні сили, і, я думаю, що, коли прийде необхідне озброєння (з країн Заходу - УНІАН), то жодні споруди і жодні лінії оборони не допоможуть окупанту, і він піде й буде вибитий з нашої землі", - заявив Лагута.

Як повідомляв УНІАН, 25 травня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ЗСУ не зможуть звільнити Херсон без американських реактивних систем залпового вогню MLRS, а ситуація на Донбасі ще більше погіршиться.

26 травня представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що російські війська будують третю лінію оборони на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Вас також можуть зацікавити новини: