Арестович розповів, коли закінчиться війна в Україні / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Війна в Україні може закінчитися раптово, якщо президент Російської Федерації Володимир Путін помре.

Про це радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович сказав в інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Війна може закінчитися в будь-який момент. Ось Путін - раз і завтра помер і вона дуже швидко закінчиться. А може ще тривати місяцями - до листопада, до грудня... Роками - не знаю, але от якщо "ідеально" – Путін живий-здоровий, то цілком зі спалахами, з падінням і інтенсивністю, з новим підняттям може ще й до наступного літа епізодичними спалахами йти", – розповів він Гордону.

За його словами, бойові дії можуть тривати місяцями, але активна фаза війни "завмре до зими".

"Але активно, так щоб вже зовсім активно, вона завмре до зими. Їх не витягне ніяка економіка Російська, не витягнуть нескінченні спроби хвиль мобілізації, кидання військ і так далі. Дурні закінчуються навіть в Росії, як не дивно", - зазначив Арестович.

Він також переконаний, що війна закінчиться перемогою України.

"Для мене перемога – кордони станом на 24 серпня 1991-го. Крим потрібно забирати, Донбас потрібно забирати. Все наше. Повинна бути поставлена крапка повної справедливості - всі повернули своє", - резюмував Арестович.

Разом з тим, за його словами, якщо Путін помре, тоді "Кремль почне торгівлю із Заходом за скасування санкцій. Супроводжуючи виведенням військ", - написав Арестович під оприлюдненим відео.

Як повідомив президент Володимир Зеленський, на сьогодні ширина українського фронту - вже понад 2,5 тисячі кілометрів.

Як писав УНІАН, раніше в червні Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомляв, що ширина фронту становить 2450 км, з яких на 1105 км ведуться активні бойові дії. 

Опитані The Washington Post джерела і аналітики вважають, що війна в Україні може перерости в конфлікт низької інтенсивності або завершитися як Корейська війна 1950-53 років – без формального кінця і з утворенням мілітаризованого кордону з окупованою українською територією.

Вас також можуть зацікавити новини: