Стало відомо, скільки цивільних РФ захопила в полон на Запоріжжі / фото hromadske.radio

Через російський полон пройшли понад півтисячу цивільних на Запоріжжі.

Як повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, близько половини досі перебувают в полоні.

"Протягом дев’яти місяців війни задокументовано численні факти порушення прав людини та насильства. Через російський полон пройшли 573 наших земляків, 232 і досі у заручниках. При цьому міжнародні організації демонструють безпорадність щодо порушення права на життя та безпеку", – наголосив він.

Відео дня

В ефірі телеканалу FREEDOM він також додав, що серед полонених – представники органів влади, і бізнесмени, і керівники підприємств. 

"Мета викрадення різна: пограбувати, змусити співпрацювати", – пояснив Старух.

Ситуація на Запоріжжі 

Російські окупанти мають котроль над значною частиною Запорізької області. Під окупацією, зокрема, Енергодар, де розташована ЗАЕС, яку окупанти атакують і на якій влаштовують провокації, Мелітополь, Бердянськ. 

Підконтрольні Україні населені пункти, зокрема, обласний центр і передмістя, зазнають регулярних обстрілів з боку росіян. 

Контрнаступ ЗСУ на Запорізькому напрямку поки не був розпочатий. Як пояснювали військові експерти, наразі для цього немає умов. Водночас прогнозують, що незабаром тут буде активізація бойових дій.

Вас також можуть зацікавити новини: