Розстріл цивільних на лісосмузі: ідентифікованого росіянина, який вбивав українців на Запоріжжі / фото ua.depositphotos.com

Волонтери моніторингового проекту "OSINT Бджоли" ідентифікували росіянина, який, ймовірно, був причетний до вбивства мирних мешканців Новомихайлівки (Бердянський район Запорізької області). 

Як розповів розслідувач Іраклі Комахідзе, 23 листопада російські військові викрали з будинку на вулиці Мерзляка у Новомихайлівці двох громадян – Сергія Голубенка (40 років) та Миколу Хомнікова (32 роки). Далі окупанти вивезли їх до лісосмуги. Там вони застрелили українців і залишили їхні тіла. 

Розслідувачі називають головним підозрюваним у злочині такого собі Сланова Батраза Володимировича. Це військовий-контрактник 503 полку 19-ї мотострілецької дивізії (базується у Владикавказі, Північна Осетія), водій вогневої підтримки.

Відео дня
Сланов Батраз Володимирович / ​​​​​фото OSINT Бджоли

"OSINT Бджоли" встановили, що у 2017 року Сланова було засуджено на 6 місяців позбавлення волі за керування автомобілем у стані сп'яніння. 

Вони також опублікували дані Батраза та його батьків:

  • Сланов Батраз Володимирович, дата народження – 10.02.1990, ІПН 151208068244, паспорт РФ 9009 951203, виданий 17.03.2010 відділом УФМС Росії по республіці Північна Осетія в Приміському районі. Адреса реєстрації: Республіка Північна Осетія, Приміський район, село Чермен, вулиця Леніна, 17.
  • Сланов Володимир Романович, дата народження – 12.05.1962, ІПН 151201664128, паспорт РФ 9007 798764 (батько); Сланова Роза Шалваївна (мати).

Ситуація на Запорізькому напрямку 

Російські загарбники контролюють близько половини території Запорізької області.

Під окупацією, зокрема, Енергодар, де розташована ЗАЕС, яку окупанти атакують і на якій влаштовують провокації, Мелітополь, Бердянськ. 

Ворог регулярно обстрілює підконтрольні Україні населені пункти. Зокрема, обласний центр і передмістя.

Як пояснював військовий експерт Олександр Коваленко, контрнаступ ЗСУ на Запорізькому напрямку поки не розпочатий – для цього умови поки не сформувалися. Утім кіборг, військовий ЗСУ та секретар оборонного комітету Верховної ради Роман Костенко прогнозує, що незабаром тут буде активізація бойових дій.

Вас також можуть зацікавити новини: