Росіяни зараз готують якусь провокацію / фото ua.depositphotos.com

Недавній погрози заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва про те, що потрібно завдати ударів по Южно-Українській, Рівненській та Хмельницькій АЕС, говорять про те, що росіяни можуть готувати провокацію, в якій будуть звинувачувати Україну.

Більш того, це може статися вже в найближчі кілька днів, про що в ефірі 24 каналу заявив військовий експерт Роман Світан. 

"Росіяни зараз готують якусь провокацію, вона може статися під час саміту НАТО. Вже видно, що готуються якісь провокації на атомних станціях, російських чи українських. І готується велика провокація в районі Кримського мосту - з двох сторін зупинено рух, накопичується велика кількість цивільних осіб, прикриваються ними, як живим щитом, але це є і хорошим грунтом для провокації, так як удар по Кримському мосту або по людях росіянами буде сприйнятий, як удар по мирному населенню і поданий в Радбез ООН, як теракт", - сказав він.

Відео дня

Світан очікує, що протягом найближчих двох-трьох днів росіяни "щось зроблять в стилі рязанського цукру, коли вони вдома підривали, щоб привести Путіна до влади".

Чергові загрози Медведєва - що передувало

У неділю, 10 липня, в Росії заявили, що їх система ППО збила дві ракети на території Брянської області. Місцеві телеграм-канали заявили, що ціллю ракет могла бути Смоленська АЕС, до якої було ще близько 70 кілометрів.

Після цього Медведєв включив "улюблену" ядерну риторику, заявивши, що якщо підтвердиться версія зі спробою атакувати Смоленську АЕС, то треба завдати одночасного удару по трьох АЕС України.

Вас також можуть зацікавити новини: