РФ готується перекинути в Україну танки Т-14 "Армата" / фото ua.depositphotos.com

Новий російський танк Т-14 "Армата" - це дефективний і досі сирий продукт, що годиться тільки для парадів і навіть на парадах час від часу ганьбиться.

Така заява зробив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко: "На озброєнні російської армії всього один батальйон танків Т-14 "Армата". У 2015 директор "Уралвагонзаводу" Олег Сієнко заявив, що підприємство отримало замовлення на виготовлення 2300 примірників Т-14 до 2020! За вікном 2023-й, а у Росії всього батальйон Т-14".

За його словами, танк Т-14 "Армата" - це бойова машина з величезною кількістю невиліковних хронічних хвороб технічного і технологічного порядку: "Не вирішена проблема з трансмісією, системою управління вогню, збої електронних систем і багато іншого. Крім усього іншого, колосальна проблема з обслуговуванням і ремонтом танків, особливо в польових умовах".

Відео дня

"Що тут скажеш, таких трофеїв і справді у ЗСУ поки ще не було. І не важливо, знищений або затрофеєний, цей гомункулус в будь-якому з цих станів буде являти собою репутаційний аперкот Росії", - зазначив Коваленко.

РФ готується перекинути в Україну танки Т-14 "Армата" - що повідомлялося

Як писав УНІАН, Росія може перекинути в Україну свої нові танки Т-14 "Армата" у пропагандистських цілях.

У Міністерстві оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки повідомили, що наприкінці грудня 2022 року зображення показали Т-14 на полігоні на півдні Росії: це місце пов'язували з діяльністю перед розгортанням операції в Україні.