Україна отримала від партнерів танки Leopard 1 / скріншот

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко відповів, чи можна "прошити" танк Leopard 1 з 30-мм автоматичної гармати.

"Коли мені задають питання щодо передачі Україні Leopard 1, я неодноразово вказую на його головне, критично вразливе місце - броню. І часом навіть вказую, що БМП-2 для цього танка може виявитися небезпечним. Днями у мене виникла предметна суперечка щодо здатності БМП-2 прошивати броню Leopard 1. Що ж, чи здатний БМП-2 прошити з 2А42 танк Leopard 1? Так, здатний", - заявив експерт.

За його словами, борт Leopard 1 - суцільне поле для тиру для будь-якої БМП-2, якій пощастить мати у своєму боєкомплекті ЗУБР8.

Відео дня

"Подобається це кому чи ні, але лінійка БМП-1/2/3 і гантраки зі стволами 30-мм+ являють собою загрозу для Leopard 1. Звичайно, хтось скаже, що на такі дистанції Leopard 1 просто не дасть наблизитися ворожій техніці, анігілюючи її своєю снайперською, нарізною l7А3. Це правда. Єдине, що в цьому танку прекрасно - це його гармата. Але ми з вами не живемо в ідеальному світі теорій, і часто реальний бій - це послідовність хаотичних подій, які для Leopard 1, в куди більшій кількості випадків, ніж навіть для Т-62/64/72/80/90, завершаться трагічно", - додав Коваленко.

Україна відмовилася від старих Leopard 1 - що повідомлялося

Раніше повідомлялося, як Україна відмовилася приймати від Німеччини 10 старих танків Leopard 1A5 через їхній поганий технічний стан.

Зазначалося, що Україна повідомила спеціальний штаб при Міноборони в Берліні, що німецькі системи озброєння, які прибули до Польщі, потребують ремонту. І оскільки не було ні підготовленого технічного персоналу, ні достатньої кількості запчастин, переправляти Leopard на Україну не було сенсу.

Вас також можуть зацікавити новини: