У Генштабі РФ наполягають на загальній мобілізації через кількість втрат / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

У Генштабі ЗС РФ наполягають на загальній мобілізації через величезні втрати. Командування окупаційної армії більше не приховує "катастрофічну" нестачу солдатів і офіцерів.

Такою інформацією поділився прес-центр Стратегічного командування ЗСУ у своєму Telegram-каналі.

"У Генштабі [ЗС РФ] вже не приховують, що нестача солдатів і офіцерів набула катастрофічних масштабів. Чисельність військ, що вторглися в Україну, включаючи насильно відправлених на фронт жителів "Л/ДНР", становила до 180 тисяч осіб, тоді як чисельність української армії доведена до понад 700 тисяч осіб", — сказано в офіційному повідомленні.

Відео дня

Брак особового складу і втрати призвели до того, що в Генштабі ЗС РФ почали наполягати на загальній мобілізації. Чи погодиться президент Росії Володимир Путін її провести, поки невідомо.

Нагадаємо, наприкінці липня в українській розвідці пояснили, чому в РФ не оголошують масову мобілізацію, а проводять набір у військо приховано. Путін не хоче визнавати, що його початкові плани захопити Україну провалилися. А відкрита мобілізація підтвердить це.

В ОПУ щодо загального призову в окупаційне військо висловилися ще в кінці квітня. Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав таку затію "національним стартапом" з викачування грошей з населення.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: