В ГУР розповіли, що заважає росіянам випускати ракети \ Телеграм-канал ГУР

Станом на кінець 2022 року росіяни могли випускати по 20-30 крилатих ракет "Калібр" та "Х-101" щомісяця.

Про це повідомив в інтервю РБК-Україна представник Головного управління розвідки (ГУР) Вадим Скібіцький. За його словами з "Іскандерами" в росіян значно гірша ситуація. "Росіяни хочуть подвоїти обсяги виробництва усіх цих ракет. Але головна перешкода – санкції. Саме в цих ракетах велика частка іноземних компонентів. Якщо санкції будуть дотримуватися, ... то ці плани ворог не втілить", - пояснив ситуація представник ГУР.

Саме тому, зазначив Скібіцький, Росія зменшує використання високоточних ракет під час ударів, при цьому збільшується інтервал між їх нанесенням.

Відео дня

"В жовтні 2022 року, росіяни здійснювали масований обстріл раз на тиждень, потім раз на 10-14 днів, а зараз не можуть організувати удар частіше ніж двічі на місяць... Їхнє виробництво не дозволяє покривати ту кількість, яку ... випускали раніше, і відповідно – компенсувати запаси", - зазначив він.

Щодо запасів високоточних ракет Скібіцький зазначив, що за підрахунками розвідки, їх залишилося 15% від тих обсягів, що були до початку війни. "Мова йде про високоточні "Іскандери", "Калібри", Х-101, Х-555, "Кинжали", і про ракети Х-22. "Проте якщо розглядати окремо по видах, то, наприклад, запаси "Калібрів", Х-101 та Х-555 складають навіть менше ніж 10%", - сказав представник ГУР.

Запас російських ракет

Наприкінці минулого року міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що РФ вийшла за межі необхідного для власного захисту резерву у використанні крилатих і балістичних ракет. За його словами, у країни-агресора залишилося менше 13% ракет "Іскандер", тоді як необхідно мати хоча б 25-30%.

Вас також можуть зацікавити новини: