Президент України провів зустріч з Державним секретарем та міністром оборони США / фото ОП

У США вважають, що Україна може виграти війну проти Росії. Все, що для цього необхідно – правильне обладнання та належна підтримка.

Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін після візиту до Києва, повідомляє CNN.

За його словами, характер війни в Україні змінився, зараз в України інші потреби. Вона потребує далекобійної зброї, а також країна висловила потребу в танках.

Відео дня

"Перший крок до перемоги – це віра в те, що ви можете перемогти. Ми віримо, що ми можемо перемогти, вони можуть перемогти, якщо у них буде правильне обладнання, правильна підтримка, і ми будемо робити все можливе і продовжуватимемо робити все, що в наших силах", – сказав Остін журналістам.

Нагадаємо, за інформацією Reuters із посиланням на високопосадовця Держдепартаменту у ході візиту була досягнута домовленість про додаткову військову допомогу Україні у розмірі 322 млн доларів.

Водночас, держсекретар Ентоні Блінкена, який разом з Остіном прибув до Києва, наголосив, що не знає, як буде розгортатися доля війни в Україні у майбутньому. Але пообіцяв свою підтримку до моменту остаточного успіху України в цьому протистоянні.

"Суть така. Ми не знаємо, як розгортатиметься решта цієї війни, але ми знаємо, що суверенна незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж Володимир Путін на сцені", – сказав він.

Блінкен і міністр оборони Ллойд Остін 24 квітня провели тригодинну зустріч із президентом України Володимиром Зеленським у Києві. До речі, це перший візит приїзд американських чиновників в Україну з початку повномасштабної війни з Росією. Також цей приїзд важливий на тлі того, що США на відміну від багатьох європейських країн досі не повернули своє посольство до Києва.

Вас також можуть зацікавити новини: