Війна ще не на тому етапі, коли час говорити про мир / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Росія заявляє про свою перемогу у літній кампанії, що ледь почалася на фронті, і вимагає від України капітулювати. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк пояснив, що стоїть за цими діями Кремля.

Спроби пропаганди показати "перемогу" Росії при відбитті українського контрнаступу, який тільки-тільки почався, свідчить про наростаючий стан страху і паніки в російській правлячій верхівці. На думку Подоляка," дикі " мирні ініціативи, які пропонує Росія або її агенти в інших країнах – це спроба вийти з критичної для Кремля ситуації.

"Ось ці всі миротворчі ініціативи вони виглядають наступним чином: капітулюйте перед Росією, дайте можливість закріпитися на окупованих територіях, дайте можливість отримати різке зниження інтенсивності вогню, дайте можливість не відповідати за військові злочини і не вважатися стороною, що програла", – говорить Подоляк.

За словами представника ОП, якщо зараз почати всерйоз обговорювати мирні ініціативи Бразилії, Індонезії або Країна Африки, це дасть потужний імпульс всім прихильникам Росії в світі відкрито виступати на підтримку агресора на міжнародних майданчиках.

Подоляк зазначив, що український мирний план, на противагу іншим "мирним ініціативам", передбачає в якості головного пункту виведення російських військ з усієї території України.

"Все інше-це фікція. Все інше-це точно не про закінчення війни. Все інше – це про підтримку Росії в тій чи іншій формі, щоб Росія не програла цю війну, щоб Росія отримала можливість залишитися на окупованій території", - вважає Подоляк.

Спікер зазначив, що на Заході вже розуміють, що неприпустимо повторювати помилку 2014 року, коли Україну примусили до поступок, і світ проігнорував російську окупацію Криму і Донбасу. 

Мирні ініціативи Індонезії та Африки

На початку червня Індонезія виступила з детальним "мирним планом" для України. Як у випадку з китайським або бразильським планом, ця пропозиція в жодному пункті не передбачала виведення російських військ з України, але включала введення миротворців і проведення референдуму на "спірних" територіях.

На цьому тижні делегація країн Африки відвідала Київ і Москву, привізши з собою свою версію "мирного плану". У цьому плані вже містився пункт про виведення російських військ з української території, але Кремль тут таки відкинув це пропозиція.

Вас також можуть зацікавити новини: