Ситуація на фронті напружена / Генштаб ЗСУ

Український контрнаступ сповільнився у зв'язку зі збільшенням числа військ окупантів за рахунок частково мобілізованих, яких треба "перемелювати".

Як розповів у бесіді з Юлією Латиніною військовий експерт Роман Світан, основний фактор затримки просування ЗСУ - недостатня поставка західного озброєння, в тому числі броні і артилерії.

На думку Світана, навряд чи контрудар ЗСУ відбудеться на півдні: "У будь-якої армії, коли вона "застигає", є один резерв для наступу, що може виконати один "кидок" на якомусь напрямку. Це може бути Херсон, але Херсон навряд чи: може бути кидок або на Мелітополь, або на Волноваху, або прорив в районі Сватового і Кремінної".

Водночас поставки авіації могли б закінчити війну до кінця року.

"Ми виженемо російські війська з усієї окупованої частини України. Спочатку ракетами покладемо всю протиракетну, протиповітряну оборону, включаючи Крим. Ми працюватимемо по глибинній території - по "місцях прийняття рішень": командних пунктах, логістичних ланцюжках. Авіація відпрацює цю смугу і за два тижні там просто не буде жодного складу... Той, хто не дає нам авіацію, і стримує наш наступ", - вважає експерт.

Росіяни перейшли до оборони на більшості ділянок фронту

Таких висновків дійшли аналітики британської розвідки. На думку західних фахівців, частково мобілізовані не дозволяють агресору вести повноцінні наступальні операції.

Ситуацію для ворога погіршують й регулярні атаки ЗСУ на логістичні шляхи РФ з постачання зброї й техніки. На дефіцит боєприпасів скаржаться вже й самі окупанти.

Як повідомив аналітик Defense Express Іван Киричевський, після провалу на Харківщині й втрати залізничного вузла в Куп'янську Росії загрожує каскадний обвал фронту по всій лінії

Уже надійшли повідомлення про зведення лінії оборони в ЛисичанськуХерсонській області, на березі Чорного моря та спробі зупинити просування ЗСУ на ділянці Сватове-Троїцьке-Кремінна.

Разом з тим окупанти продовжують безглузді штурми Бахмута, Павлівки, Соледара та інших населених пунктів на сході. 

Вас також можуть зацікавити новини: