ЗСУ поступово просуваються на півдні / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російський опозиціонер Марк Фейгін заявив, що Україна не може відмовитися від ударів по Кримському мосту, оскільки тоді буде неможливо здійснити повноцінний контрнаступ ЗСУ у напрямку півдня з виходом до Чонгарського перешийка.

"Путін невипадково одразу після підриву Кримського мосту сказав, що це теракт і що це цивільний об'єкт. Це не цивільний об'єкт, він повністю використовується для воєнних цілей. Росіяни везуть техніку, і не лише залізницею, а й автомобільне полотно використовувалося для перевезення техніки й боєприпасів. Там своє логістичне навантаження. Весь міст – і залізничний, і автомобільний – використовувався для перевезення військових вантажів. Це фіксується розвідками, спостереженням, супутниковими та іншими засобами. Це об'єкт, який підлягає впливу. Крім того, Крим окупований", - пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами експерта, саме через цей міст відбувається підвезення та відведення техніки та особового складу. Все це робить його законним об'єктом для ударів.

Відео дня

"Підвезення техніки й особового складу, відведення техніки на ремонт – все здійснюється через цю артерію. Тобто Кримський міст – це законний об'єкт, тому що це є територія України й побудовано міст незаконно. Він проходить територією України між Керчю й півостровом. Тож удари по ньому, особливо в умовах війни, цілком легітимні", - підсумував Фейгін.

Удари по Кримському мосту

У ніч на 17 липня внаслідок вибухів у Кримського мосту сильно зрушились в бік два прольоти автомобільної частини об'єкта, а ще один при цьому частково повис над водою. 

Пізніше загарбники  заявили, що на заміну пошкоджених прольотів піде багато часу та грошей. Зараз по мосту запущено тільки легковий транспорт

За даними Центру нацспротиву, у окупованому Криму серед загарбників поширюються параноїдальні настрої. Вони почали підозрювати працівників Кримського мосту, який знову перекрили, у допомозі з організацією вибухів.

Вас також можуть зацікавити новини: