ЗСу вдало відпрацювали на півдні Укаїни / фото t.me/V_Zelenskiy_official

На лівому березі російські загарбники зазнали чергових втрат. Як повідомляє прес-служба Сил оборони півдня України, за минулу добу ліквідовано 12 російських загарбників. Знищено дві самохідні артилерійські установки, гармата, сім одиниць автобронетехніки. Крім того, - шість човнів та два польові пункти боєпостачання ворога.

За даними прес-служби, силами протиповітряної оборони повітряних командувань "Схід" і "Південь" знищено 11 БпЛА типу "Shahed-136/131" на Дніпропетровщині та Миколаївщині, а також один БпЛА невстановленого типу.

Зараз корабельне угруповання противника розгорнуто в кількості 10 кораблів, із них 9 - в Чорному морі та один - в Азовському. Ракетоносії поки заведені в пункти базування.

Відео дня

"Однак ворог не припиняє розвідувально-диверсійну діяльність в акваторії Чорного моря. В напрямок острова Зміїний він скерував безпілотний літальний апарат оперативно-тактичного рівню "Форпост".  Силами протиповітряної оборони цей БпЛА знищено над морем. Вночі та ранком ворог атакував ударними безпілотними літальними апаратами типу "Shahed-136" зі східного узбережжя Азовського моря", - йдеться у повідомленні.

Ситуація на півдні України

Як повідомляв УНІАН, напередодні українські військові на херсонському напрямку ліквідували 18 окупантів, знищили три гармати, чотири одиниці автобронетехніки, три човни, FPV-дрон,  польовий пункт боєпостачання та  самохідну артилерійську установку "Гвоздика".

Вночі 10 серпня ворог завдав авіаційного удару із застосуванням керованих авіабомб в напрямку острова Зміїний.

Вас також можуть зацікавити новини: