У судовому засіданні чоловік визнав себе винним / фото ua.depositphotos.com

Приморський районний суд Одеси зобов'язав чоловіка читати українську літературу за розповсюдження антиукраїнських постів. Про це йдеться у вироку суда.

Встановлено, що чоловік у березні розповсюдив в Інтернет-мережі публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу України. Також він розповсюдив у загальнодоступній соціальній Інтернет-мережі "Одноклассники" заклики до насильницької зміни меж території України тощо.

У судовому засіданні він визнав себе винним у повному обсязі, у вчиненому розкаюється, після побаченого під Києвом (звірствах військових РФ) самостійно видалив публікації та допомагав медикаментами для ЗСУ.

Відео дня

Його визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 109 КК України, та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п`ять) років без конфіскації майна, але звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на 3 роки.

В той же час на нього покладено обов`язки. Зокрема, прочитати твори Сергія Плохія "Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до незалежності" та Романа Іваничука "Орда".

Нагадаємо, в Одесі охоронець пологового будинку напав на чоловіка з дитиною через українську мову.

Вас також можуть зацікавити новини: