Експерт оцінив, чи з'являться на фронті в Україні російські винищувачі Су - 57 і Су-75 / скріншот

Нові російські винищувачі Су-57 і Су-75 навряд чи колись з'являться на фронті в Україні, заявив в інтерв'ю УНІАН військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков.

"Су - 75 Сhekmate - це макет, він навряд чи кудись полетить... Проект був відразу розрахований на міжнародний ринок, а зараз РФ продати комусь своє озброєння вкрай складно, хіба що Індії... З величезною часткою ймовірності цей проект не буде реалізований в принципі і не буде мати впливу на фронт",-зазначив він.

За словами Каткова, і з виробництвом Су-57 у росіян серйозні проблеми:

Відео дня

"Він проектувався із західними комплектуючими військового рівня, експорт яких був припинений після анексії Криму. Проект забуксував і не був реалізований у тому вигляді, як його планували. Вони його розбили на Су-57 "першої" черги, "другої" черги... Спочатку він повинен був бути з новим двигуном під плоске сопло, проте вони не змогли його зробити, тому літак літає на тому ж двигуні, що і модернізації Су-27".

Експерт зазначив, що більший вплив на ситуацію на фронті мають ремонтні та відновлювальні потужності Росії, ніж їхні довгострокові плани виробництва будь-якого озброєння.

Винищувачі МиГ-31И - у РФ оголосили про успішну модернізацію

Нагадаємо, днями в РФ оголосили про те, що удосконалили винищувачі МиГ-31И, які є носіями аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал".

На думку аналітиків, зазначені літаки росіяни можуть почати використовувати проти України. Вони вважають цю загрозу більш ніж реальною. 

Вас також можуть зацікавити новини: