Росія продовжує ракетний терор України / фото - MBDA

Російські окупанти все частіше завдають ракетних ударів по мирних цілях в Україні, внаслідок чого гинуть люди, страждає інфраструктура країни. На думку екс-керівника Служби зовнішньої розвідки України генерала армії Миколи Маломужа, Україна у такій ситуації може діяти за кількома напрямками, не чекаючи поки у ворога закінчаться ракети.

Так, по-перше, ЗСУ необхідно використовувати свої можливості для стратегічного наступу та сіяти в лавах ворога паніку, заявив Маломуж в інтерв'ю Obozrevatel.

За словами військового, якщо російські окупанти втікатимуть, то продовжать стріляти, але вже з перспективою поразки.

Відео дня

"Вони просто відстрілюватимуться ракетами, а це вже не так ефективно. Тобто перше – удар наших військ у стратегічних напрямках", - говорить він.

Друге, за його словами, - це посилення системи протиповітряної оборони. Тут свою роль мають відіграти протиракетні системи, які надходять зі скандинавських країн, Британії та Німеччини.

"Це системи, що перевершують ізраїльський "Залізний купол". Вони зможуть забезпечити збиття 90% усіх тактичних та балістичних ракет ворога", - наголосив Маломуж.

Третє – це потужна консолідація всіх сил. Не лише США, Британії, а й країн третього світу, які виступають за мирне врегулювання.

"Тут є мотивація не лише для ООН, яка неефективно виступає проти таких ударів, а й країн-учасниць ООН. З цими країнами треба активно спілкуватися та виробляти моделі тиску на Путіна, щоб таких ударів не було. Тому що вони не обґрунтовані ані воєнними цілями, ані тактичними цілями Росії. Це просто терор та геноцид. Необхідно, щоб усі країни виступили потужним фронтом, особливо ті, що впливають на Путіна в економічному, енергетичному та політичному плані", - закликав генерал.

Зазначимо, Росія не припиняє ракетний терор України, а по всій лінії фронту застосовує тактику "спаленої землі", знищуючи артилерією українські міста і села. Відомо, що Росія запустила по українських містах понад 2960 ракет - це терор.

Президент України Володимир Зеленський закликав партнерів України якнайшвидше визнати Росію державою-терористом та затвердити нові санкції для РФ за терор.

Радник голови ОП Михайло Подоляк наголосив, що у Росії вимагають від України "визнання територіальних реалій" для завершення війни. Але єдина угода, яку Київ може укласти з Москвою, - повна військова поразка РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: