На Донбасі бойовики 10 разів порушували "тишу" / фото УНІАН / Анатолій Степанов

Бойовики упродовж 23 березня 10 разів порушували режим припинення вогню. Серед українських військових без поранених і загиблих.

Про це повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Читайте такожДоба на Донбасі: бойовики били по українських позиціях з мінометівТак, поблизу Водяного зафіксували обстріл із гранатометів різних типів і стрілецької зброї, а біля Авдіївки — ще й з великокаліберних кулеметів. У штабі зазначають, що загалом найбільше обстрілів зафіксували біля Авдіївки.

Відео дня

Біля Шумів бойовики стріляли з ручних протитанкових гранатометів, біля Гнутового — зі станкових протитанкових гранатометів, Широкиного — зі стрілецької зброї, біля Славного — зі стрілецької зброї та автоматичних станкових гранатометів.

У штабі кажуть, що основною метою таких дій бойовиків є провокування українських підрозділів на відкриття вогню. Про порушення «тиші» бойовиками повідомили представників місії ОБСЄ.

З початку 24 березня обстрілів не фіксували.

Ситуація на Донбасі: що відомо

  • Нове перемир'я запрацювало з 27 липня 2020 року, і протягом перших місяців на Донбасі справді суттєво зменшилася кількість обстрілів. Натомість зараз спостерігається нове загострення. Дотепер за час «перемир'я» від обстрілів бойовиків загинули 18 військових.
  • Військові також підриваються на вибухових пристроях. За даними Міноборони, станом на 2019 рік на підконтрольній Україні території Донбасу було заміновано приблизно 700 тисяч гектарів.
  • Останнім часом ситуація на Донбасі загострилася, а кількість обстрілів із боку бойовиків збільшилася. Третього березня бойовики так званої «ДНР» заявили, що отримали дозвіл на відкриття вогню на випередження «для придушення вогневих точок противника».