Перемир'я на Донбасі діє з 27 липня / фото УНІАН

Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі, посол Гайді Грау заявляє, що збереження стійкого режиму припинення вогню на Донбасі залежить від політичної волі сторін.

Як повідомляється на сайті ОБСЄ, про це Грау заявила після чергових зустрічей ТКГ і її робочих підгруп у форматі відеоконференцій.

"Згідно з оцінками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, загальна динаміка дотримання режиму припинення вогню продовжує в цілому зберігатися, що позитивно позначається на житті цивільного населення в зоні конфлікту. Упродовж трьох місяців кількість порушень залишається значно нижчою за рівень, що реєструється до набрання чинності Заходів щодо посилення режиму припинення вогню 27 липня 2020 року. Це свідчить про важливість політичної волі для подальшого збереження стійкого перемир'я", - заявила Грау.

Відео дня

Читайте такожУкраїна обговорила з Росією у ТКГ ще одне розведення військ

За її словами, ситуація безпеки і дотримання режиму припинення вогню, включаючи функціонування координаційного механізму з реагування на його порушення, були центральною темою обговорень в робочій групі з безпеки.

"Учасники засідання підтвердили спільне розуміння щодо місця розташування додаткових ділянок розведення сил і засобів, а також оновленого плану розмінування. Тим не менш, домовитися про початок імплементації не вдалося", - заявила Грау.

При цьому дискусія в робочій групі з політичних питань знову не продемонструвала просувань.

"ТКГ, прагнучи активізувати роботу з врегулювання конфлікту, доручила робочій групі терміново підготувати проект плану дій на основі письмових пропозицій учасників робочої групи в повній відповідності до Мінських угод", - повідомила посол.

Перемир'я на Донбасі