Капітан ВСМ ЗСУ пояснив, чого РФ хоче домогтися на морі під час війни з нашою країною / фото УНІАН, Олег Куцький

Під час війни з Україною у Російської Федерації на морі було два завдання - проекція сили, спрямована на захоплення української землі, та блокування наших портів.

Супротивники продовжать обстрілювати українські порти та прибережну зону, вони можуть сказати, що там є якась "військова інфраструктура", розповів експерт Центру оборонних стратегій, екс-заступник начальника штабу Військово-Морських сил Збройних сил України, капітан першого рангу запасу Андрій Риженко в інтерв’ю УНІАН.

"У Росії з самого початку було два завдання. Перше - це проекція сили, спрямована на захоплення наших територій. Тобто це висадка десанту та завдання ударів по прибережній частині, по наших кораблях. Друге завдання - це блокування наших портів, економічне придушення…", - заявив співбесідник.

Відео дня

Нагадаємо, російські війська здійснили повномасштабне вторгнення в Україну рано вранці 24 лютого. Супротивники також обстрілювали нашу землю ракетами з кораблів, які знаходилися в акваторії Чорного моря.

Була загроза висадки ворожого десанту, тому в нашій країні вирішили замінувати деякі прибережні території та морські акваторії.

Пізніше Україна, Туреччина, РФ та ООН підписали зернову угоду, щоб наша країна змогла експортувати агропродукцію морськими шляхами. Деякі території було розміновано.

1 серпня з Одеського порту вийшло перше судно з українським продовольством.

Вас також можуть зацікавити новини: