Армія РФ намагається прорвати оборону ЗСУ поблизу Ізюма / фото REUTERS

Ворожі війська Російської Федерації намагаються прорвати оборону підрозділів ЗСУ поблизу міста Ізюм і встановити контроль над Маріуполем.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє в оперативній інформації станом на 6:00 10 квітня.

Зазначається, що супротивник намагається прорвати оборону підрозділів Збройних сил України поблизу міста Ізюм, встановити повний контроль над Маріуполем. Також окупанти намагаються покращити тактичне положення своїх підрозділів на Миколаївському напрямку.

Відео дня

На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування Харкова, здійснює обстріли міста з використанням реактивних та ствольних артилерійських систем й мінометів. Переміщує додаткові підрозділи до району міста Ізюм з метою здійснення посилення угруповання на вказаному напрямку.

В Донецькому та Таврійському районах окупант здійснює артилерійські та мінометні обстріли на більшості напрямків. Проводить штурмові дії в місті Маріуполь, завдає авіаційних ударів, намагається захопити центральну частину міста.

На Південнобузькому напрямку ворог вкотре намагався встановити контроль над населеним пунктом Олександрівка. Успіху не мав. Втратив до ротної тактичної групи особового складу та техніки.

Також окупанти продовжували обстрілювати з артилерії Нововоронцовку, Мар’янське, Новогригорівку та Шевченкове.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін в положенні та діяльності військ противника не спостерігається.

Раніше радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що на Донбасі вже розпочався перший етап наступу російських військ, очікується прибуття підкріплення для другого етапу.

Вас також можуть зацікавити новини: