Окупанти спалюють тіла своїх 200-х під Мелітополем / фото ua.depositphotos.com

Біля тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області безперервно спалюються тіла російських солдат, які загинули у боях з українськими Силами оборони.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила у Telegram. "Зараз скрізь на фронтах активні бойові дії. Гине дуже багато ворогів. Сотні загиблих щодня і на Сході, і на Півдні", - наголосила Маляр.

Водночас, за її словами, командування російських окупаційних військ намагається приховати реальні втрати особового складу та здійснює поховання на тимчасово окупованих територіях, не транспортуючи рештки до Росії.

Відео дня

"Так, поблизу Мелітополя у Запорізькій області на відкритій місцевості майже безперервно здійснюється кремація тіл російських військовослужбовців, які доставляються окупантами на вантажних автомобілях. Місцеві мешканці відчувають характерний їдкий дим вже тривалий час", - відзначила заступниця міністра.

"До моргу Чаплинської районної лікарні в Херсонській області окупанти доставляють загиблих із Херсонського напрямку, яких хоронять на двох локаціях, одна з них має площу до 100 га", - додала Маляр.

Втрати росіян в Україні

За останніми даними Генерального штабу Збройних сил України, загальні бойові втрати російських загарбників з 24 лютого 2022 року по 10 серпня 2023 року вбитими орієнтовно склали 252 тис. 200 солдат, у тому числі 580 за минулу добу.

Вас також можуть зацікавити новини: