ЗСУ продовжуютьбити окупантів / фото 17 ОТБр імені Костянтина Пестушка

Для перелому ситуації на користь України на Південному плацдармі потрібна велика кількість ракет Taurus та MGM-140 ATACMS та авіація.

Про це сказав військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону. Він зазначив, що навіть передача Німеччиною ракет Taurus не зможе суттєво вплинути на хід бойових дій. "Taurus це ні що інше, як аналог Storm Shadow. І німці декларують, що в них лише близько 150 таких ракет. Якщо передадуть третину – 50 ракет, що це буде колосальний успіх", - зазначив він. За його словами, надходження таких ракет дозволило б знищити великі цілі ворога, зокрема, склади боєприпасів, паливо - мастильних матеріалів, великі колони на марші чи точно перевірені пункти управління. За його словами, на сьогоднішній третій стадії індустріальної війни це дуже важливо, бо зараз найголовніше - це "перемелювання" ресурсів противника. За його словами, також ці ракети дали б можливість знищувати ресурси ворога на далеких відстанях. 

"Однак, по справжньому перебіг війни змінить велика кількість ракет MGM-140 ATACMS. Підкреслюю велика кількість, а не кілька десятків чи кілька сотень, а бажано добра тисяча. В американців на складах поза чотири тисячі цієї зброї. Ми розуміємо, що вони можуть це передати, бо для них не так важлива ця зброя, бо йдеться про резервні запаси армії США", - сказав Черник.

Відео дня

Експерт наголосив на важливості для України отримати  авіацію з великою номенклатурою "важких бомб і далекобійних ракет". "У сукупності, якщо б все це з’явилося у великій кількості, то переламати той самий Південний плацдарм було б питанням кількох тижнів", - зазначив Черник.

Озброєння для України

Адміністрація президента США Джо Байдена планує 11 жовтня оголосити про виділення чергового пакету військової допомоги Україні. Очікувана вартість нового пакету складе близько $200 мільйонів доларів і може включати боєприпаси і бронетехніку, які були в останніх пакетах допомоги.

Щодо передачі Україні крилатих ракет Taurus, як писав The New York Times, то на уряд Олафа Шольца посилюється тиск з приводу їх передачі. Важливим моментом тут може стати рішення США передати Україні свої ракети ATACMS. Поки  немає жодних заяв про те, що США посилає свої тактичні ракетні системи дальнього радіусу дії ATACMS, щоб дати Україні поштовх у контрнаступі проти російських військ. Але європейські чиновники та експерти з безпеки кажуть, що незабаром очікують такої заяви від США, що підвищить ставки для канцлера Олафа Шольца щодо надання Німеччині ракет Taurus.

Вас також можуть зацікавити новини: