Велика частина Ізюму зруйнована / фото з Facebook

Після звільнення міста Ізюм Харківської області стали відомі нові факти звірств російських окупантів.

Про злочини загарбників і про ситуацію у звільненому місті на цей час розповів заступник мера Ізюма Володимир Мацокін в ефірі каналу FREEDOM.

"Я не можу оцінити кількість жертв (серед цивільних – УНІАН), вона може бути більше або менше тисячі чоловік, але я вам скажу, що з Ізюму надходить дуже тривожна інформація з приводу того, що у нас вже виявлені масові поховання, виявлені тіла людей, які були вбиті... Ми вже знаємо прізвища цих людей, ми вже знаємо обставини... Ми знаємо про тюрми, знаємо історії звідти, як люди рятувалися, коли заходили ЗСУ... Знаємо, що у цих в'язницях жінок катували струмом, знущалися, піддавали неймовірним випробуванням", – зазначив він.

"Ті історії, які ми чули, ті звірства... тварини себе так не поводять", – додав Мацокін.

За його словами, наразі гуманітарна ситуація в Ізюмі дуже складна, до 75% міста зруйновано, немає води, світла, газу, а вулиці усипані небезпечними мінами.

"В Ізюмі сьогодні небезпечно. Місто сильно заміноване. Росіяни перед тим, як йти, засипали місто "пелюстками", що дуже небезпечно для проходу і для проїзду. Тому я б рекомендував людям не поспішати повертатися", – зазначив Мацокін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як у звільненому селі на Харківщині знайшли тіла людей зі слідами тортур.

Вас також можуть зацікавити новини: