Введено комендантську годину на 7 днів / фото УНІАН, Олександр Синиця

У Київській області для запобігання випадків мародерства посилили перевірку автотранспорту.

Про це радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

Він зазначив, що на тих територіях, які були захоплені ворогом, і вже звільнені, введено комендантську годину на 7 днів. За словами Денисенка, таке рішення прийнято з метою розмінування територій, а також, щоб запобігти випадкам мародерства. При цьому він додав, що правоохоронці працюють разом з представниками територіальної оборони та місцевими жителями, щоб запобігти таким випадкам.

Відео дня

"Зараз проходить посилена перевірка всіх автомобілів, які виїжджають з цих населених пунктів, щоб виявляти випадки мародерства", - сказав Денисенко.

На уточнююче запитання, чи були виявлені автомобілі з викраденими речами, Денисенко відповів позитивно. При цьому він зазначив, що це тема окремої розмови.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • По всій Україні йдуть запеклі бої. Ворог бомбить міста, з особливою жорстокістю знищується мирне населення. Населені пункти буквально випалюють, не лишаючи по собі нічого живого.