Українські захисники знищують дрони окупантів / фото Бригада швидкого реагування Нацгвардії "Рубіж"

Прикордонники знищили шість FPV- дронів на Запорізькому напрямку. Про це повідомляє Південне регіональне управління ДПСУ.

"Прикордонники-оператори антидронових рушниць завадили ворожій атаці та знешкодили шість  FPV- дронів. Вловивши специфічний звук, не очікуючи появи коптерів на горизонті, українські захисники відкрили вогонь на ураження безпілотної авіації", - розповіли прикордонники.

Йдеться, що в результаті один з "квадриків" під дією перехресного хвильового вогню рушниць здетонував ще у повітрі. Ще три безпілоники-вбивці розірвало на шматки, решту вдалось приземлити майже неушкодженими.

Відео дня

"Саме завдяки впровадженню Держприкордонслужбою сучасних видів озброєння та техніки охоронці кордону блискавично протидіють ворожим безпілотним апаратам, прикриваючи позиції бійців, цивільну та критичну інфраструктуру", - наголошують в управлінні.

Ситуація на лівому березі Дніпра

На лівобережжі Дніпра загарбники не припиняють щільний дроновий терор цивільного населення. За минулу добу російські військові застосували шість FPV-дронів та значно збільшив активність застосування БпЛА різних модифікацій зі скиданням осколкових боєприпасів по населених пунктах. Зокрема, минулої доби їх було 67 одиниць, а напередодні до 40.

А на Запорізькому напрямку прикордонник з позивним "Моцарт" знешкодив FPV-дрони противника, вчасно помітивши наближення "пташок".  Вороже звучання безпілотної авіації "Моцарт" почув на підльоті та виконав "антидронову сонату". Захисник знищив чотири дрони.

Вас також можуть зацікавити новини: