Жертвами окупантів в Україні стали понад 600 дітей / фото УНІАН (Тарас Кашуба)

З початку повномасштабної війни російські військові вбили 215 українських дітей.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Офісу генерального прокурора.

"Станом на ранок 25 квітня більше ніж 606 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації. За офіційними даними, 215 дітей загинуло та понад 391 поранено. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Найбільше жертв серед дітей у Донецькій області - 124, Київській - 114, Харківській - 93, Чернігівській - 66, Херсонській - 44, Миколаївській - 43, Луганській - 37, Запорізькій - 27, Сумській - 17, у м.Києві - 16, Житомирській - 15.

Так, 24 квітня внаслідок обстрілу військами РФ с. Красногорівка в Донецькій області загинуло двоє дівчаток 5 та 14 років. 23-24 квітня окупанти вкотре обстріляли Харківську область. У м.Чугуїв внаслідок обстрілу отримав поранення 11-річний хлопчик. 23 квітня через обстріл с.Турове Богодухівського району Харківської області отримала поранення 12-річна дитина.

Також повідомляється, що внаслідок бомбардувань та обстрілів 1500 закладів освіти пошкоджено, 102 з них зруйновано повністю.

Як раніше повідомляв УНІАН, 24 лютого 2022 року РФ вдерлася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.

Домовленості про зелені коридори систематично порушуються. Евакуаційні конвої обстрілюються, що ускладнює евакуацію мирного населення та доставлення в гарячі точки продуктів і медикаментів. У багатьох населених пунктах гуманітарна катастрофа.

Вас також можуть зацікавити новини: