ЗСУ продовжують бити окупантів / фото t.me/CinCAFU

ЗСУ вели наступальні дії на рубежі Куп'янськ-Сватове-Кремінна і просунулися вперед.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту з вивчення війни (ISW). Аналітики зазначили, що російські окупанти також вели наступальні операції на цій ділянці фронту.

Крім того, українські сили продовжували наступальні операції в районі Бахмута. У звіті наводяться дані російського воєнкора про те, що ситуація в цьому районі для окупантів невтішна, тому що ЗСУ контролюють панівні висоти і лісові масиви навколо важливих населених пунктів. При цьому окупанти продовжували наступальні операції під Бахмутом.

Відео дня

Також аналітики Інституту відзначили, що російські та українські війська продовжували бойові зіткнення на лінії Авдіївка-Донецьк, але жодній зі сторін просунутися на цій ділянці не вдалося.

Щодо українського контрнаступу в ISW зазначили, що ЗСУ провели контрнаступальні операції як мінімум на трьох ділянках фронту і просунулися в Луганській області та західній частині Запорізької області.

Кадри з геолокацією показують, що українські війська просунулися до Роботіного, і, імовірно, українські сили направили додаткові контрнаступальні бригади в західну частину Запорізької області.

Війна в Україні: новини

Авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ і артилерії  продовжили завдавати ударів по живій силі та зброї окупантів. У Генштабі розповіли, що авіація завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника. 

Також сьогодні в Міноборони повідомили, що ВСУ звільнили від російських окупантів Урожайне.

Вас також можуть зацікавити новини: