Кирило Сазонов роповів про ситуацію на Купʼянському напрямку / ілюстраційне фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Російські окупаційні війська щодня проводять штурми на Купʼянському напрямку, водночас українські захисники тримають оборону. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов. 

"Можу сказати за Куп'янський напрямок, де працює 41 бригада, ОСУВ "Хортиця". Зарилися в землю, збудували укріплення, бо наше командування цьому питанню значення придавало завжди. Тримають хлопці оборону", – сказав він в ефірі "24 каналу". 

При цьому Сазонов наголосив, що бійці Сил оборони також проводять рейди. Йдеться про спецпризначенців та розвідку.

Відео дня

За словами військового, ворог всипає українські позиції ракетами, снарядами, керованими авіаційними бомбами та мінами. Він зауважив, що значення артилерії, дронів та ракет, здатних бити на великі відстані, зараз зростає. 

"Ми теж так працюємо. Мені здається, що зараз ось така війна йде, коли тримаємо позиції й ми, й ворог, і завдаємо шкоди один одному за допомогою далекобійної зброї", – пояснив боєць ЗСУ. 

Війна з окупантами: що відбувається на фронті

Протягом доби на фронті відбулося 76 боєвих зіткнень із ворогами. У Генштабі повідомили, що противник на Купʼянському напрямку наступальних (штурмових) дій не вів. Натомість окупанти атакували на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Оріхівському напрямках.

Речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що лінія фронту залишається динамічною. Він зауважив, що вона рухається в обох напрямках на різних позиціях.

Речник також додав, що українські військові продовжують завдавати ворогу відчутних втрат. Тільки в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" загальні втрати противника становили понад 400 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: