ВПС України можуть перейти на нове озброєння раніше / фото УНІАН

Військово-повітряні сили ЗСУ задовго до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну готувалися перейти на нові види озброєння. Стратегію переходу було розроблено до 2035 року.

Про це розказав речник командування Військово-повітряних сил України Юрій Ігнат в ефірі телепроекту "FreeДОМ".

За його словами, у зв'язку з повномасштабною війною перехід може бути здійснений раніше, ніж планувалося.

Відео дня

"Ще кілька років тому у Повітряних силах було прийнято візію до 2035 року, де все це розписано не лише щодо бойової авіації, а й зенітно-ракетних військ та інших видів. Повітряні сили - це великий вид військ, другий за чисельністю. У мирний час він налічує близько 50 тис. військовослужбовців: авіація, зенітно-ракетні війська, безпілотники, радіоелектронна розвідка, зв'язок та багато інших... Війна внесла свої корективи і, можливо вже як позитив, ми перейдемо раніше на те озброєння, ніж було прописано у візії до 2035 року", - зазначив Ігнат.

Якщо західна зброя виконуватиме потрібні Україні завдання, можливо, буде потрібно менше бригад, наголосив Ігнат.

"Ми повинні переходити на нове озброєння. Якщо ж західне озброєння буде технологічним, виконуватиме ті завдання, які потрібні Україні, можливо, це буде менше бригад, але вони будуть якісніше укомплектовані та якісніше технологічно виконувати свої завдання", - зазначив спікер командування Військово-повітряних сил України.

Нагадаємо, за словами Ігната українські військові льотчики зможуть за півроку опанувати американські літаки F-15 та F-16.

Як писав УНІАН секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов раніше зазначив, що Україна переходить на озброєння за стандартами НАТО.

Вас також можуть зацікавити новини: