За його словами, наразі російська армія ще не задіювала свої основні сили / колаж УНІАН, скриншот, фото Генштаб ЗСУ

Дії російських окупантів на Харківському напрямку є більш схожими на прощупування лінії оборони наших захисників. Основні сили противник ще не задіював. Про це заявив заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін у Telegram.

"Події на Харківському напрямку - абсолютно прогнозована для української армії історія", - заявив він.

За словами військового, поки що нічого критичного не відбулось. Жорін наголосив, що росіяни розпочали рух, про який наші сили знали й готувались.

Відео дня

"Головне, що потрібно розуміти - поки це більше схоже на прощупування нашої лінії оборони. Свої основні сили противник ще не задіював", - запевнив військовий.

Водночас командир 225-го окремого штурмового батальйону Олег Ширяєв у коментарі для видання "Гордон" заявив, що російська армія накопичує сили вздовж кордону Харківської та Сумської областей. Він вважає, що наразі окупанти розглядають кілька сценаріїв вторгнення на територію України.

"Один із цих сценаріїв - це вихід на рубежі Вовчанська і Печеніг із подальшим розвитком успіху і взяттям під контроль траси сполученням Харків - Ізюм, як максимум. Як мінімум - взяття її під вогневий контроль", - наголосив Ширяєв.

За словами командира, ворог також розглядає такий самий сценарій і для траси сполученням Харків - Суми, щоб вийти на неї або взяти під вогневий контроль. Проте малоймовірним є те, що противник вийде на трасу Харків - Київ.

"На мою суб'єктивну думку, захопити або оточити Харків їм буде дуже складно. Програма вийти на трасу Харків - Київ з метою відрізати місто або взяти під вогньовий контроль саму трасу, теж буде дуже складною для них. Противник, як завжди, під час заходу втратить купу військової техніки і живої сили", - пояснив Ширяєв.

Військовий додав, що наразі дії РФ можна розглядати як і маневр. Він вважає, що метою росіян є відволікти увагу від того, що зараз відбувається на напрямку Очеретиного і Часового Яру. 

Ситуація у Харківській області: останні новини

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці російські окупанти здійснили спробу прориву лінії оборони української армії у Харківській області. На Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Збройні Сили України продовжують стримувати наступ ворога. Крім того, місцева військова адміністрація Вовчанська оголосила про евакуацію населення через посилення атак росіян.

Пізніше з'явилося фото втрат окупантів. Бійці Центру спеціального призначення "Омега" Нацгвардії знищили техніку росіян під час спроби наступу на Харківську область. Зокрема, знищено чотири БМП та "Урал". Завдяки вмілим діям аеророзвідників та використанню дронів вона була знищена ще на підході - під час спроби штурму кордону.

Представник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин назвав мету агресора. Він вважає, що атаки ворога вздовж кордону на північ від Харкова - це спроба змусити ЗСУ перемістити частину сил і засобів із Донбасу на Харківський напрямок.

Вас також можуть зацікавити новини: