Україна переломила хід війни проти Росії / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Україна переламує ситуацію на війні проти "виснажених" російських сил. Армія РФ перебуває у виснаженому стані, а всі її попередні досягнення перетворюються на поразки.

Відповідну заяву глави Центру урядового зв'язку Великобританії (GCHQ) Джеремі Флемінга буде озвучено у вівторок в мозковому центрі Rusi. Витяги з промови оприлюднили BBC.

"Зрозуміло, що сміливі дії України на полі бою і в кіберпросторі змінюють ситуацію", - відзначить Флемінг.

Відео дня

За його словами, рішення президента РФ Путіна виявилися помилковими через нічим не обмежену владу. Він взяв участь у "стратегії високих ставок", яка зазнала краху через низку помилок.

Також Флемінг вважає, що попри ракетні удари по цілях по всій Україні 10 жовтня, у Москви закінчуються боєприпаси, а недавня мобілізація була демонстрацією безвиході російського президента, яка призведе до його критики і подальшої ізоляції Росії.

"Ми знаємо-і російські командири знають-що їх запаси і боєприпаси закінчуються", - йдеться в доповіді.

Крім того, за його словами, витрати Росії на війну в Україні - як з точки зору втрати людей, так і з точки зору втрати техніки - є "приголомшливими", оскільки попередні досягнення зведені нанівець.

"За відсутності ефективних внутрішніх викликів, його процес прийняття рішень виявився помилковим. Це стратегія високих ставок, яка призводить до стратегічних помилок в судженнях", - відзначить глава GCHQ.

Флемінг також стверджує, що російський народ зараз починає розуміти проблеми, викликані тим, що він називає "війною вибору" Путіна.

"Вони (росіяни - ред.) бачать, наскільки сильно Путін помилився в оцінці ситуації", - скаже він. - "Вони тікають від призову, розуміючи, що більше не зможуть подорожувати. Вони знають, що їх доступ до сучасних технологій і зовнішніх впливів буде різко обмежений".

Нагадаємо, як писав УНІАН, у своєму виступі в березні Флемінг сказав, що розвідка показала, що деякі російські солдати в Україні відмовилися виконувати накази, саботували власну техніку і випадково збили один з власних літаків.

Війна в Україні

Наразі триває контрнаступ Сил оборони України.

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня ЗСУ пішли в наступ на півдні. Українські бійці прорвали першу лінію оборони росіян в Херсонській області.

Після звільнення Лиману стало відомо, що ЗСУ наближаються до Кремінної в Луганській області. На шляху до цього важливого пункту українська армія звільнила село Торське.

ЗСУ за останню добу відбили атаки противника в районі чотирьох населених пунктів, підтверджено ураження 20 районів зосередження озброєння і військової техніки, а також 4 ЗРК противника.

Загальний бойові втрати противника з 24 лютого орієнтовно склали близько 62 тис.870 осіб, з яких 370 знищено за минулу добу.

Раніше в Міноборони Британії заявили, що російським окупаційним військам необхідно продемонструвати хоч якийсь успіх у війні в Україні. Через це загарбники наполегливо намагаються взяти Бахмут силами ПВК "Вагнера" і ув'язнених.

Військовий експерт Сергій Грабський вважає, що активна фаза війни в Україні точно не закінчиться до католицького Різдва, яке святкується 25 грудня. Водночас він не виключає, що до Різдва на якийсь час може знизитися інтенсивність бойових дій, проте важкі бої продовжаться.

Вас також можуть зацікавити новини: