ЗСУ тримають позиції під Бахмутом / фото REUTERS

В локації Бахмута все дуже непросто, але є позитивні тенденції.

Про це написав військовий експерт Олександр Коваленко в Telegram.

Так, за словами експерта, по-перше, російські окупанти все більше зосереджують артилерійський вогонь не стільки по позиціях ЗСУ, скільки по самому Бахмуту.

Відео дня

"Мені скажуть, що тут позитивного? І будуть мати рацію... На перший погляд, нічого. Але це на перший погляд. Окупанти завжди починають нарощувати терор цивільного населення і посилюють удари і знищення цивільної інфраструктури, коли на фронті у них патова ситуація", - пояснив Коваленко.

Він зазначив, що в найближчі тижні в Бахмуті буде дуже важко.

"Важче навіть, ніж було до того. Причому, основний удар припадатиме саме по цивільних. Але це ознака конвульсій окупантів і неминучого їх поразки", - зазначив він.

По-друге, за словами Коваленка, позитивним моментом є те, що в районі Бахмута починає розширюватися сіра зона.

"Причому, сірою зоною стають ділянки, що раніше контролювалися РОВ (російськими окупаційними військами - УНІАН). І навіть не стільки РОВ, скільки їх дірявою псевдо-елітою "Вагнер". Тобто, вони фізично не можуть їх утримувати і змушені відходити. Не можуть утримувати ті, хто краще за інших, і кому це утримання не можуть повноцінно забезпечити. І це дуже багатообіцяюче", - упевнений експерт.

Ситуація на Донбасі: бої за Бахмут

Як встановили аналітики, РФ імітує захоплення Бахмута, щоб виглядати "переможцями" хоча б на одному напрямку. На тлі постійних втрат на північному сході і півдні України, рашистам доводиться "вичавлювати" уявні успіхи.

15 жовтня президент Володимир Зеленський розповів, що дуже важка ситуація зберігається на Донбасі. Найважче українським воїнам на Бахмутському напрямку. Глава держави підкреслив, що захисники України тримають позиції.

Російські війська 21 жовтня в черговий раз обстріляли цивільне населення Бахмута в Донецькій області касетними боєприпасами з реактивних систем залпового вогню "Град".

За словами Зеленського, на сході та півдні тривають активні бойові дії, ВСУ зберігають ініціативу. Він відзначив бійців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади за вмілі та продумані дії при знищенні ворога на східному напрямку.

Раніше в Міністерстві оборони України оприлюднили відео з позицій українських військових під Бахмутом Донецької області.

Вас також можуть зацікавити новини: