Угорщина, Німеччина й Греція можуть виступити проти прийому України в НАТО, вважає Олег Жданов / фото УНІАН, Михайло Палінчак

Через те, що Україна подала заявку на вступ до Організації Північноатлантичного договору (НАТО) в прискореному порядку можливий розкол самого Альянсу.

Категорично проти прийому України в НАТО може виступити Угорщина, розповів військовий експерт - полковник Збройних Сил України в запасі Олег Жданов.

За його словами, також виступити проти вступу нашої країни до Альянсу можуть Німеччина та Греція.

"...я не виключаю варіант, що це (заявка України - Ред.) може зараз розколоти і саме НАТО. І це може стати ніби відправною точкою розвалу Північноатлантичного блоку, тому що, а я навіть не сумніваюся у тому, що такі країни, як Угорщина, можуть виступити категорично проти прийому України в НАТО. Також можна підозрювати Грецію й Німеччину...", - попередив Жданов.

Спроба РФ анексувати частини низки областей України і заявка України про вступ до НАТО в прискореному порядку - це варто знати

23-27 вересня на окупованих частинах чотирьох областей України російські загарбники провели свої псевдореферендуми. У Херсонській і Запорізькій - про вихід зі складу нашої країни й приєднання до РФ, а в Донецькій і Луганській - про приєднання до Росії.

Жителів окупованих територій вороги змушували голосувати під дулами автоматів. Супротивник "намалював" результати псевдоголосування - нібито абсолютно більшість учасників "референдумів" проголосували "за".

Зокрема, Україна, США й ЄС вже оголосили, що не визнають результати псевдоголосування.

30 вересня російський президент Володимир Путін оголосив про анексію частин чотирьох областей української держави

Після цього стало відомо, що Україна подала заявку на вступ до НАТО в прискореному порядку.

Пізніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що для вступ України до Альянсу таке рішення мають підтримати всі 30 держав-членів блоку.

Довідка УНІАН. Україна вирішила тримати курс на вступ до НАТО та ЄС після того, як РФ в 2014 році захопила український Крим й вдерлася на частину Донбасу.

У НАТО Україні не раз говорили, що двері блоку для неї відкриті. Росія виступає категорично проти вступу України до Альянсу.

Вас також можуть зацікавити новини: