Сергій Цехоцький розповів про провали противника на Донбасі / колаж УНІАН зі скріншотів

Минулої доби російські загарбники на Авдіївському напрямку багато разів намагалися атакувати позиції українських воїнів і зазнавали невдач. Втрати Росії на Донбасі зросли - супротивників ліквідовують і вночі, і вдень.

Будь-яка ворожа техніка, яка з'являється на полі бою, попри те, що скрізь говорять про "снарядний голод", знищується, розповів майор із 59-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в ефірі каналу "FreeДом".

"Як би їх багато (росіян, - Ред.) не було, їх убивають щодня, щоночі. Тільки за останню добу на напрямку оборони нашої бригади було 10 штурмових ударів, спроб штурму, і всі були невдалими. І все це обертається смертями і пораненнями...", - поділився офіцер.

Відео дня

Співрозмовник додав, що, судячи з перехоплень, позаду ворожих груп штурмовиків є загороджувальні загони, які відловлюють окупантів-утікачів. "...Це абсолютно зафіксований факт, і цього теж приховати не можна", - підкреслив майор.

Війна в Україні - останні новини онлайн варто прочитати

Президент Володимир Зеленський говорив, що ніхто не знає, коли завершиться повномасштабне протистояння між українцями та росіянами. Український лідер зазначав, що нам важливо протриматися 2024 рік.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов упевнений, що війна завершиться перемогою нашої країни. На початку поточного року прем'єр Британії Ріші Сунак під час несподіваного візиту до Києва говорив, що протистояння може тривати ще довго, проте українці переможуть.

Варто зазначити, що Росія на українській землі вже зазнала колосальних втрат у живій силі та техніці. Загальні втрати ворога на 2 березня 2024 року становлять приблизно 415 640 окупантів. Крім того, "мінусовано" вже, зокрема, 6 624 танків противника.

Вас також можуть зацікавити новини: