Названо дорогущі свіжі ворожі втрати противника на лівобережжі України / колаж УНІАН зі скріншотів

За минулу добу втрати Росії в Україні на лівобережжі були серйозні - українські захисники знищили дорогу техніку супротивника, серед якої два зенітно-ракетних комплекси "Бук-М3" та радіолокаційна станція "Яструб-АМ", вартість яких становить сотні мільйонів доларів.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України. Йдеться, що на лівобережжі ворог не припиняє спроб вибити підрозділи ЗСУ з позицій. Зокрема, протягом доби противник здійснив дев'ять марних штурмів. Водночас українські захисники продовжують розширення плацдарму та утримують зайняті позиції, завдаючи окупантам значних втрат у живій силі та техніці.

"Сили оборони завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах", - наголошується у повідомленні. Зокрема, є підтвердження, що за минулу добу на лівому березі ліквідовано 16 окупантів. Пущено на брухт розвідувальний БПЛА Zala, п’ять ударних дронів "Ланцет", гармату, два міномети, чотири одиниці автомобільної техніки.

Відео дня

"У повітря злетів" польовий пункт боєпостачання та три важливі комплекси противника. Це дві зенітно-ракетні комплекси "Бук-М3" - установки ППО сухопутних військ середньої дальності. Також знищено радіолокаційну станцію "Яструб-АМ", якою дуже пишаються російські загарбники.

Окрім того, підкреслюється, що протягом бойової доби (з 7:00 до 7:00) противник завдав чотири авіаційні удари із застосуванням ракети невстановленого типу в напрямку Миколаївщини, крилатої ракети Х-59 в напрямку Криворіжжя та вісім керованих авіабомб в напрямку Червоного Маяка на Херсонщині. Під час нічної атаки ударними дронами на півдні знищено БПЛА типу Shahed-136/131 на Кіровоградщини.

"Ворог збільшив кількість застосувань FPV-дронів - їх зафіксовано 16. Скинув з БПЛА інших модифікацій 21 осколковий боєприпас - ними ворог атакував населені пункти правобережжя Херсонщини та Миколаївщини", - йдеться у повідомленні.

За даними Сил оборони півдня, наразі у Чорному морі знаходяться п'ять бойових кораблів ворожого флоту, ще один - в Азовському. Ракетоносії заведені у пункти базування.

Важливі новини про бойові втрати ворога на сьогодні в Україні

Нагадаємо, напередодні Сили оборони півдня України повідомили про збільшення кількості штурмових дій противника - зокрема, за добу ЗСУ відбили на лівобережжі 19 штурмів.

Варто зазначити, що Росія зазнає колосальних втрат на українській землі. Загальні втрати ворога на 3 січня поточного року становлять приблизно 361 500 окупантів.

Довідка УНІАН. ЗРК "Бук-М3" - установки ППО сухопутних військ середньої дальності, призначені для боротьби з аеродинамічними цілями, які здатні маневрувати, обстрілу радіоконтрастних наземних цілей та ураження надводних цілей в умовах інтенсивної протидії як вогневої, так і радіоелектронної. Вартість кожної одиниці - понад 200 млн доларів.

Радіолокаційна станція "Яструб-АМ", вартість якої близько 250 млн доларів, здатна відстежувати траєкторію ракет в автоматичному режимі та обчислювати точні координати позицій артилерії противника. Вранці 2 січня російські ЗМІ повідомляли, що "Яструб-АВ" отримали підрозділи окупаційних військ. За деякими даними, випробування цієї установки завершилися наприкінці 2021 року-початку 2022-го.

Вас також можуть зацікавити новини: