Станіслав Краснов розповів про успіхи українських воїнів на Лиманському напрямку / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Російські окупанти продовжують штурмувати позиції Сил оборони України на Лиманському напрямку.

Про це повідомив в ефірі телемарафону Станіслав Краснов, командир взводу 95 окремої десантно-штурмової поліської бригади ЗСУ. "Ситуація досить напружена вже довгий час. Понад місяць росіяни намагаються тут штурмувати, прорвати нашу лінію оборони. Вчора було понад 10 спроб штурмів, усі вони були відбиті. І так щодня, вони наразі просуваються малими піхотними групами по 5-10 людей, намагаються застрибнути в наші окопи, закидати гранатами, якось захопити позиції. На цей час у них нічого не виходить, навіть навпаки, є успіхи з нашої сторони", - сказав воїн.

Він додав, що "наші штурмові групи просуваються вперед, вибивають окупантів з їхніх окопів". Як саме відбуваються ворожі штурми, Краснов розповів на прикладі: "Нещодавно була ситуація, коли рухалися дві штурмові групи - наша і ворожа. Ворожа була вдвічі чисельнішою. По ворожій було нанесено вдале ураження артилерією. Крім того, російська група не бачила нашу, вийшла на неї, і ще й стрілецькою зброєю було нанесено ураження. Росіяни втекли, кинувши своїх поранених і вбитих. Вчора також були активні штурми з їхнього боку, вони встигли застрибнути у наші окопи. Більшість була вбита, взяли двох полонених".

Відео дня

За словами військового, наразі РФ намагається прорвати лінію оборони українських захисників у районі населених пунктів Терни та Невське задля того, щоб далі рухатися на Лиман. "Для них це стратегічно важливий напрямок", - сказав Краснов.

Триває війна в Україні - новини, які сьогодні варто знати

За інформацією від Генштабу ЗСУ, найгарячішим протягом минулої доби був Авдіївський напрямок. Там Сили оборони відбили 45 атак ворога.

Водночас українські захисники продовжують завдавати відчутних втрат ворогу. Так, протягом минулої доби було ліквідовано чи поранено 1 300 окупантів. Загальні втрати ворога на 9 травня 2024 року становлять приблизно 478 730 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: