Експерт вважає, що не можна відкидати можливість ядерного удару з боку РФ / фото ua.depositphotos.com

Британський експерт Глен Грант заявив, що можливість завдання Росією ядерного удару по Україні відкидати не можна. Він вважає, що РФ проводить ядерні навчання не лише для залякування. 

"Не думаю, що можна відкидати ймовірність ядерної атаки на якесь місто, тому що це якраз те, що Росія відпрацьовує, не слід забувати про це. Росіяни проводять масштабні навчання і роблять це не лише заради погрози, а для того, щоб побачити, як все це насправді працює", – пояснив експерт в ефірі телеканалу "Еспресо". 

За його словами, окрім ядерного шантажу, в Росії не так багато важелів тиску. 

Відео дня

"Вони можуть погрожувати, що вони збираються це робити, але це не означає, що вони це зроблять. І все ж в даний момент вони також проходять процес підготовки. Щоразу, коли ми бачили, що Росія до чогось готувалася, вона зрештою переходила до реальних дій. Тож ми не повинні ставитися до цього легковажно", – резюмував Грант.

Ризики застосування ядерної зброї в Україні

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Кремлі не один раз вдавалися до ядерних погроз. Найчастіше вони лунають з вуст екс-президент РФ та заступника голови російського Радбезу Дмитра Медведєва. 

Зокрема, погрози щодо можливого ядерного удару вчергове лунали після атаки дронів на Кремль. Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголосив, що такі заяви є черговою інформаційно-психологічною операцією ворога.

На початку травня 2023 року ризики застосування ядерної зброї в Україні оцінила розвідка США. Штати оцінюють таку можливість як "дуже малоймовірну". 

Вас також можуть зацікавити новини: