Харків постійно обстрілюють окупанти РФ / скріншот

Харків й область сильно постраждали в результаті обстрілів РФ після початку повномасштабної війни проти України.

УНІАН онлайн стежить за тим, що відбувається в Харкові та області в суботу, 14 травня 2022:

21:30 Російські війська продовжують цілеспрямоване знищення об’єктів цивільної інфраструктури України шляхом завдання ракетно-бомбових ударів та здійснення артилерійських обстрілів населених пунктів в Донецькій, Одеській, Луганській та Харківській областях.

Відео дня

20:59 ЗСУ відкинули війська РФ на Ізюмському напрямку мінімум на 10 км.

20:05 Хороші новини з Ізюмського напрямку.

19:52 Безумні кадри зруйнованого центру Харкова – одного з найчистіших і найкрасивіших міст України.

18:45 Генштаб ЗСУ, 18:00, 14 травня:

На Харківському напрямку окупанти основні зусилля зосередили на утриманні позицій, контролі маршрутів постачання автошляхами на північ і схід від міста Харкова, а також недопущення просування наших військ у напрямку державного кордону.

17:24 Ще один населений пункт на Харківщині звільнений від окупації. Назва поки що не розголошується,— повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

16:58 Голова Харківської ОВ Олег Синегубов: ЗСУ перейшли в контрнаступ на Ізюмському напрямку, де-не-де РФ відступає.

15:27 Так зараз виглядає в'їзд до Харкова з боку Циркунов.

13:45 На Харківщині орки обстріляли три села, - Генштаб Постраждали три села в Ізюмському районі – Довгенське, Долина та Гусарівка. Про жертв серед мирного населення не повідомляють. Обстріляні села знаходяться між Ізюмом та Слов'янськом. У цьому напрямку намагається рухатися ворог, щоб оточити ЗСУ у Донецькій області. У Харківському напрямку окупанти активних дій не вели. Русня відступає, тому основні зусилля спрямовані на забезпечення відведення військ від Харкова та утримання зайнятих позицій.

12:50 Як приємно дивитися на те, як оживає Харків.

12:35 Українські військові пішли у контрнаступ на Ізюмському напрямку – голова Харківської ОВ Олег Синегубов.

11:55 Минулої доби ворог не завдавав ударів по Харкову, зосередив увагу на позиціях ЗСУ та по громадах області - Синегубів

10:55 Русскую Лозову хочу переименовать. "Более два місяці тому це місцевий пункт у Харківському. Жители постраждали від ідевательств оккупантів. Враг дерзко розрушив їх дома, крушив магазини, дорожну інфраструктуру, сильно пошкоджений і Храм Миколая Чудотворця. Обстріли села продовжуються і зараз", – написав у себе у Facebook нардеп Євгеній Пивоваров. Учитивая багаточисленні просьби жителів села, він направил обращение при розгляді питання про переіменування села Русская Лозовая на Украинской Лозовая.

10:40 Харківська область, Чугуївський Район, село Коробочкіне. Село обстрілюють щодня. Вчора ввечері був дуже сильний обстріл і горіли одразу 3 будинки та багато будинків пошкоджені.

Згорів будинок моєї бабусі, а вона дивом вижила. Пряме влучення снаряда в будинок з подальшим спалахом.

Село рівняють із землею.

10:27 Кінний ринок потроху оживає.

9:50 ВСУ, ймовірно, вииграли битву за Харьковом, констатуючи американський Інститут вивчення війни:"Українські сили не дозволили російським військам окружити, не кажучи вже про захоплення Харкова, а потім вигнали їх з-під міста, як вони зробили це з російськими військами, намагаючись захопити Київ" ВСУ мають намір нарушити, по крайній мірі, саму західну з наземних ліній зв'язку між Білгородом і російськими військами, сосредоточенними навколо Ізюми. Також російські війська предприняли спробу наземного нападу з Ізюма, але безуспешно.

9:20 Харків, Північна Салтовка. Сюда спробував прийти "русский мир", а, отримав по зубам, розрушив все навколо. Вероятно, путинские ублюдки ще не розумію, що все це буде відновлено і відстроено за їх рахунок.

03:58 На Харківщині заступник начальника райвідділу поліції погодилася співпрацювати з окупантами та організувала їм супровід.

На вимогу представників ЗС РФ вона організувала та забезпечила безперешкодне переміщення військової техніки та особового складу окупантів по Куп'янську у супроводі службових автомобілів відділу поліції.

Крім того, підполковник поліції особисто супроводжувала головну колону військової техніки окупантів, яка пересувалася містом.

00:35 Управління Верховного комісара ООН з прав людини заявило про те, що реальні цифри щодо кількості загиблих в Ізюмі Харківській області значно вищі за офіційну статистику, оскільки отримання інформації відбувається із затримкою, і багато повідомлень про втрати серед цивільного населення все ще потребують підтвердження.

00:10 Українці продовжують досягати успіхів у освоєнні міст та сіл навколо Харкова.

"Ми спостерігаємо певний прогрес у тому, що вони відтісняють російські війська ближче до кордону та від Харкова" - зазначили у Міноборони.

Раніше повідомлялося, що в Харківській області в телефонах окупантів знаходять записи звірств, які ти здійснювали раніше в інших областях України, зокрема на Київщині.

Вас також можуть зацікавити новини: