Зеленський оцінив імовірність повномасштабної війни з РФ: мобілізують всіх / Фото УНІАН, Анатолій Степанов

Президент Володимир Зеленський каже, що не хоче навіть уявляти собі повномасштабну війну з Росією, але у випадку її початку країну захищатимуть усі.

Про це він розповів в інтерв’ю Фокус.

Читайте такожНа півночі окупованого Криму помітили колону військової техніки РФ (відео)

Відео дня

«Будемо сподіватися, що це неможливо. Інакше буде велика війна. Ми нікуди не підемо, ми всі будемо воювати, всі будуть мобілізовані – і чоловіки, і жінки. Це буде погано для населення України. І я думаю, що Росія це прекрасно розуміє», – відповів президент.

Зеленський переконаний, що коли він захоче поспілкуватися з Путіним, той слухавку візьме. Але не телефонує, бо «немає предмета для розмови».

«Як президент України я повинен вирішувати з ним усі складні питання. І якщо це допоможе швидше зупинити війну, я повинен з ним спілкуватися», – додав він.

Також глава держави виступив за прямий діалог з Путіним.

«Тому що є питання, які ми не порушуємо в нормандському форматі – ні питання заручників у Росії або Криму, ні питання Криму. Цей формат суто про Донбас. Тому ми повинні говорити з ним глобально тет-а-тет», – пояснив Зеленський.

Російська агресія: окупація Криму і війна на Донбасі

  • Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі.
  • Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.
  • Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій.