Російським військовим дають протерміновані пайки / фото REUTERS

Росія заявляє, що витрачає на армію майже 62 мільярди доларів на рік. Але за ці кошти, як ми вже бачили в Україні, солдати РФ отримують валянки замість берців і протерміновані сухпайки, набори кольорових олівців й аптечки смертників.

Про це йдеться у сюжеті проекту FreeДом. "Поки Україна збирає мільйони на "Байрактар" й отримує найсучаснішу зброю, "друга армія світу" краде шкарпетки і намагається реанімувати радянський мотлох", - зазначають журналісти.

Вони порівняли військове, технічне та матеріальне забезпечення армії України та Росії.

Після повномасштабного вторгнення в Україну всім стало зрозуміло, що російська армія давно розкрадена, прогнила і нічого спільного із сучасним військовим потенціалом не має. І це визнають навіть самі солдати РФ під час допитів.

"Поки українським солдатам шиють одяг дизайнери зі світовим ім'ям, російські солдати змушені воювати в сільських куфайках і валянках як у трактористів. Не дивно, що російські солдати так часто трапляються на крадіжці", - йдеться в сюжеті. 

Журналісти нагадують, що "велика" армія Путіна настільки злиденна, що краде навіть шкарпетки і труси. Вони також відчувають на фронті гостру нестачу майок, туалетного паперу та інших предметів особистої гігієни.

Якщо порівняти з тим, чим харчуються українські солдати, то росіян можна тільки пожаліти. Адже крім адекватних і непротермінованих сухпайків, наші солдати отримують й волонтерську допомогу.

Російські солдати грабують супермаркети, крадуть їжу у мирного населення і навіть їдять собак. 

Проаналізували журналісти і вміст російських аптечок: медичний джгут, перев'язувальний пакет, датований 1957 роком випуску, а також бинт стерильний 1959-го.

Також ЗМІ показали імпровізовану операційну окупантів, де надавали медичну допомогу пораненим. Той, хто вижив на полі бою, був приречений померти у цьому госпіталі. Адже там антисанітарія, розкидані інструменти і брудні старі бинти.

"Не знайшлося для російських солдатів і пристойної зброї, їм довелося видати гвинтівки Мосіна, розроблені 130 років тому", - йдеться у сюжеті.

Раніше повідомлялося, що Росія знеславилася зі своєю грізною зброєю "Термінатор-2" в Україні. Техніка, яка повинна захищати в бою танки, не здатна захистити навіть себе. 

Вас також можуть зацікавити новини: