ЗСУ успішно тримають оборону під Авдіївкою, використовуючи вади окупантів, - ISW

Українські воїни успішно відбивають атаки російських загарбників на захід від Авдіївки, використовуючи недоліки російської армії.

Як йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), про це заявляються російські військові блогери. Зокрема, один з "воєнкорів" заявив, що в деяких російських мотострілецьких підрозділах немає гранатометів, необхідних для ураження української бронетехніки.

Ба більше, той же мілблогер заявив, що російське командування продовжує використовувати неточні карти, які переоцінюють російський контроль над місцевістю.

Відео дня

Натомість ресурс DeepState інформує, що станом на 3 березня село Орлівка не перебувало під повним контролем росіян. Втім, між Тоненьким і Орлівкою ворог дещо покращив своє тактичне становище.

Оборона ЗСУ біля Авдіївки - що повідомлялося

Як писав BILD, українські захисники вибудували оборону вздовж водойм на захід від Авдіївки.

Повідомлялося, що з моменту виходу ЗСУ з Авдіївки російські окупанти просунулися на відстань до 5 км, захопивши села Степове, Північне, Ласточкине та Водяне.

Офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький заявив, що після захоплення Авдіївки у російських окупантів виникла ейфорія, вони продовжують штурмувати позиції Сил оборони майже цілодобово.

Вас також можуть зацікавити новини: