Армія Асада застосувала свою нову ракетну зброю / armyrecognition.com

У Сирії армія режиму Башара Асада застосувала свою новітню зброю проти позицій угруповання «Хаят Тахрір аш-Шам» у провінції Латакія. Установка Golan-1000 вперше була представлена у квітні минулого року.

Видання Al-Masdar News, яке поширює пропаганду режиму Асада і Росії, називає її «ракетним монстром». Сирійський сайт також опублікував ефектне відео потужних ракетних запусків, які були проведені 4-ю танковою дивізією. Останню режим у Дамаску вважає елітним підрозділом своєї армії.

Читайте такожСирійські демократичні сили заявили про звільнення країни від бойовиків «Ісламської держави»

Бійці групи «Хаят Тахрір аш-Шам» воюють проти найманців Росії й російських військових на території Сирії, а також проти армії режиму сирійського диктатора і його союзників з Ірану. Сирійська пропаганда повідомляє, що обстрілу підлягали позиції групи в місті Кабані.

Характеристики ракетної системи Golan-1000 лишаються загадкою. Однак, відомо, що його базою послужив радянський танк Т-72. Також сирійська пропаганда стверджує, що калібр «ракетного монстра» становить 500 міліметрів. А вага кожної з ракет нібито сягає майже півтони.