Україна і США проводять «Сі Бриз» щорічно, починаючи з 1997 року \ mil.gov.ua

Цього року до участі у міжнародних навчаннях «Сі Бриз» в Одесі вперше долучаться військовослужбовці з Японії та Південної Кореї.

Читайте такожНавчання «Сі бриз». Як українці «атакували» кораблі НАТО

Як повідомляється на сайті Держприкордонслуби України, протягом тижня в Одесі багатонаціональний штаб узгоджував концепцію та основний сценарій майбутніх маневрів.

Відео дня

Організаторами навчань традиційно є Україна і США. До участі цьогоріч долучились близько 20 країн.

Як зазначив керівник навчань від України капітан 1-го рангу Олексій Доскато, важливим показником цього року стало залучення нових учасників, а саме представників Японії та Південної Кореї. Також вперше в історії «Сі Бриз» у сухопутному компоненті планується участь підрозділу Збройних сил Норвегії.

У морському, сухопутному, протидиверсійному,иводолазному й повітряному компонентах навчань будуть задіяні понад 200 українських прикордонників.

За інформацією Міноборони, серед сил та засобів, які представлятимуть Україну на міжнародному навчанні, – 20 одиниць корабельного складу ВМС, 7 одиниць Держприкордонслужби, підрозділи морської піхоти ВМС, Сил спеціальних операцій, Національної гвардії та Повітряних сил.

Навчання «Сі Бриз-2020», які відбуватимуться влітку в південно-західній частині Чорного моря, на території портів, летовищ і полігонів в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, традиційно включатимуть у себе кілька компонентів: морський, сухопутний та авіаційний.

Довідка УНІАН. Україна і США проводять «Сі Бриз» щорічно, починаючи з 1997 року, відповідно до Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України від 1993 року.